Viata de mamica dupa nastere

Viata de mamica dupa nastere
Ceea ce se intampla cu o femeie dupa momentul important al nasterii ramane o necunoscuta partiala pana cand te vei trezi in fata faptului implinit. Am ales sa spunem ca este o necunoscuta partiala, tocmai in ideea in care este posibil ca prietenele tale sa iti divulge deja mici secrete din ceea ce inseamna viata de mamica dupa nastere.
Totusi, daca vrei sa te lasi surprinsa de ceea ce va urma, trebuie sa stii ca nicio experienta nu se poate compara cu cealalta, astfel incat viata prietenei nu poate fi aceeasi cu a ta. Astfel, de aici rezulta ca trebuie sa iti construiesti propriul fel de a vedea lucrurile si, totodata, propriile asteptari.

Vei mai avea dureri?

Unele femei au dureri pentru cateva zile dupa nastere, unele mai intense, altele ceva mai putin. Durerile de dupa nastere se pot simti ca cele de dupa travaliu sau pot fi similare durerilor menstruale usoare pana la moderate. Acest disconfort vine de la contractarea uterului catre dimensiunea de dinainte de sarcina. De asemenea, sunt mult mai frecvente la femeile care au mai nascut copii decat la cele care sunt la prima sarcina. Asadar, trebuie sa te astepti si la aceasta etapa de dupa sarcina, pentru ca vorbim despre ceva ce este absolut normal.

Cum vei fi din punct de vedere psihic?

Dincolo de schimbarile care au loc la nivel fizic, exista o serie de modificari pe plan psihic. Mai exact, este foarte probabil sa simti dificila trecerea de la viata de cuplu, cand erati doar voi doi, la viata de familie. Unele comportamente se schimba, vei incepe sa ai si mai mult instinct matern si vei dori sa petreci cea mai mare parte a timpului cu cel mic. La polul opus, exista mame in cazul carora se instaleaza depresia de dupa nastere, de care probabil ca a auzit toata lumea, dar care trebuie neaparat tratata prin vizite regulate la un medic specialist.
Astfel, ne dam seama ca vorbim despre o serie de schimbari importante, iar o femeie trebuie sa stie cum anume sa le faca fata. Ideal este sa te consulti deseori cu cei din jur, sa te informezi din surse sigure despre ce anume te asteapta imediat dupa momentul nasterii. Vorbim despre o etapa provocatoare, asa ca, trebuie sa dispui de toate resursele de energie necesare pentru a-i face fata cu brio.

Care este momentul oportun pentru a dormi?

Asa cum probabil intuiesti, nu vei dormi prea mult noaptea. Asa ca incearca sa dormi oricand copilul tau doarme, zi sau noapte. Bebelusii tind sa doarma mai putin de 4 ore in primele luni de viata, asa ca, poti specula aceste momente, pentru a fi sigura ca vei prinde si tu cateva ore de somn. Daca ai noroc si bebelusul tau doarme bine noaptea, poti sa ai un program normal de odihna, iar ziua sa te concentrezi pe nevoile sale. Totusi, nu vrem sa te speriem, dar acest lucru este putin probabil pentru ca bebelusii isi intra in rol noaptea.
 

Suport clienti Luni - Vineri in intervalul 09:00 - 18:00

0722 443 449 office@bebeprice.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!