Diversificarea bebelusului

Diversificarea bebelusului
Bebelusul tau tocmai a implinit 4 luni si, in timpul vizitei cu medicul pediatru, ai primit unda verde pentru a incepe diversificarea dietei alimentare? Cum te vei descurca? Cu ce ingrediente vei incepe? Ei, bine, la toate aceste intrebari, plus multe altele, iti raspundem in cadrul acestui articol. 
Poti da startul acestei etape oricand, de regula, fiind pusa in aplicare treptat intre 4 si 6 luni. De asemenea, implica trecerea de la laptele matern la diverse mancaruri necesare pentru dezvoltarea sanatoasa a celui mic.

Ce poate manca un bebelus de 4 luni?

Vizita la pediatru chiar inainte ca bebelusul sa implineasca 4 luni este esentiala atunci cand ai in plan sa incepi diversificarea. Acesta este momentul in care vei primi acordul necesar de la medicul pediatru pentru a incepe diversificarea din punct de vedere alimentar.

Care este varsta ideala pentru a incepe aceasta etapa?

De cele mai multe ori, diversificarea alimentelor poate fi inceputa intre 4 si 6 luni. Este recomandat, totusi, ca procesul sa nu fie inceput fara acordul medicului, in ciuda faptului ca orice parinte se gandeste ca isi cunoaste copilul. Specialistul este cel care iti poate spune ce are nevoie cel mic si ce nu, iar asa cum este lesne de inteles, exista anumite alimente recomandate, precum si altele care sunt total interzise.
La 4 luni, copilul tau nu poate manca inca mese complete, asa ca diversificarea alimentelor incepe cu cateva linguri. Se poate initia procesul cu legume, fructe, totul fiind bine fiert, amestecat, bine decojit, mai ales atunci cand vorbim despre ingrediente proaspete.
In alta ordine de idei, trebuie sa fii atenta si la textura alimentelor, fructelor, legumelor, in asa fel incat sa fie cat mai moi si mai usor de mestecat. Si in acest caz, ideal este sa le fierbi, dar fara sa mai adaugi alte condimente suplimentare.

Ce legume sa-i oferi bebelusului pentru a incepe diversificarea alimentatiei?

Pentru a da startul diversificarii alimentare a copilului tau este indicat sa optezi pentru legume sau fructe mai putin bogate in fibre si care se amesteca bine, pentru a nu starni probleme la nivelul  sistemului sau digestiv care este inca nedezvoltat, chiar imatur. In acest caz, un aliment care se integreaza cu succes este chiar avocado. In functie de perioada anului in care incepi sa-ti diversifici alimentele, poti profita de produsele de sezon.
Asadar, ai multe optiuni la indemana din care poti alege, astfel incat sa iti fie cat mai usor sa gasesti idei de gatit in fiecare zi. Nu va fi foarte greu, dar nici foarte usor, insa este o etapa pe care trebuie sa o parcurgi impreuna cu bebelusul tau pentru a se putea dezvolta intr-un ritm cat mai rapid si mai facil. Dupa aceea, totul se va stabiliza, iar cel mic va cere singur alimentele si mancarurile preferate.
La Bebeprice te asteptam cu sfaturi, idei, dar si produse de care orice mamica are nevoie, pentru ca este mai simplu sa iti indeplinesti rolul atunci cand ai aproape un sprijin de nadejde pe care te poti baza oricand!
 

Suport clienti Luni - Vineri in intervalul 09:00 - 18:00

0722 443 449 office@bebeprice.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!