Cum sa revii la forma initiala a corpului dupa nastere?

Cum sa revii la forma initiala a corpului dupa nastere?
In timpul sarcinii si apoi dupa momentul nasterii, organismul are de suferit multe schimbari fizice. Hormonii care cresc in intensitate pe parcursul celor 9 luni, incep sa scada brusc dupa nasterea copilului, iar acest lucru poate duce la un dezechilibru greu de gestionat. Stresul si oboseala afecteaza uneori starea de spirit pe care o avem, mai ales ca recapatarea siluetei de dinainte de sarcina este o preocupare intensa pentru multe femei. Vestea buna este ca poti sta linistita, pentru ca nu este chiar atat de greu sa depasesti aceasta etapa, atat timp cat iti doresti cu adevarat.

Ai grija de dieta ta pentru a-ti creste energia

O alimentatie echilibrata si variata este esentiala. Dupa 9 luni de sarcina si apoi dupa nastere, corpul tau este schimbat fizic si emotional. Acesta sufera o transformare brusca, iar oboseala acumulata la sfarsitul sarcinii contribuie la pierderea treptata a tonusului, mai ales daca ne gandim la faptul ca pentru a se dezvolta, copilul a apelat la multe rezerve de vitamine si minerale timp de 9 luni.
Daca silueta ta nu a revenit inca la forma pe care ti-ai fi dorit-o, nu este nevoie sa apelezi la o dieta drastica pentru a o recapata. Indiferent daca alaptezi sau nu, revenirea la greutatea anterioara se va produce treptat. Mai presus de toate, trebuie sa mananci bine pentru a-ti recapata fortele, prin mentinerea unei alimentatii sanatoase si echilibrate.

Alege anumite alimente care iti vor oferi valorile nutritionale de care organismul tau are nevoie

Daca vrei sa te refaci dupa nastere si sa te simti din nou bine in propria piele, alege sa consumi paine, cereale, paste, orez sau cartofi pentru carbohidratii pe care ii contin. De asemenea, nu uita de carnea rosie, cea care contine fier, peste, fructe de mare, oua si leguminoase pentru numeroasele lor proteine. Bineinteles, nu ar trebui sa omiti nici produsele lactate, pentru ca au mult calciu. In cele din urma, bea suficienta apa, ceaiuri din plante si sucuri de fructe pentru a te hidrata si pentru a stimula metabolismul.

Ce ar trebui sa eviti?

Grasimile, produsele dulci, sarea, toate acestea iti ingreuneaza procesul de revenire la silueta mult dorita, prin urmare, ar trebui sa le eviti de fiecare data cand se poate.

Practica activitati fizice pentru o conditie fizica buna

Desi corpul tau ramane slabit de nastere, activitatea fizica, combinata cu bune obiceiuri alimentare, ajuta la tonifiere. Nu este vorba de a incerca sa practici sport cat mai intens, ci mai degraba de a face cateva activitati sportive usoare. De exemplu, mersul pe jos este activitatea ideala, de indata ce sangerarea postpartum se opreste.
De asemenea, inotul este o activitate benefica, pentru ca pune in miscare toti muschii corpului fara risc de socuri, lucrand destul de intens, inclusiv pentru eliminarea stresului. Asadar, daca am putea face un rezumat al celor prezentate mai sus, este clar ca o viata alimentara atent planificata, alaturi de putin sport reusesc sa contribuie la o recuperare fizica cat mai rapida dupa perioada sarcinii. In plus, o centura abdominala postnatala este foarte eficienta si reduce timpul necesar refacerii muschilor abdominali. Aceasta permite si o postura corecta atunci cand alaptezi, asadar, este mai mult decat utila in perioada postnatala.

Suport clienti Luni - Vineri in intervalul 09:00 - 18:00

0722 443 449 office@bebeprice.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!