Cum iti imbraci bebelusul pe vreme rece?

Cum iti imbraci bebelusul pe vreme rece?
Frigul este, de multe ori, un motiv de ingrijorare pentru tinerii parinti care nu stiu cum sa-si imbrace copilul iarna. Multi dintre ei chiar evita sa mai iasa afara, atunci cand gradele din termometre scad, ceea ce nu este chiar indicat, pentru ca poti sa iesi cu bebelusul tau chiar si atunci cand temperaturile sunt mai reci, cu conditia sa alegi hainele potrivite.

Ce alegem?

In primul rand, este important sa stii ca nou-nascutul nu este inca capabil sa-si controleze bine temperatura corpului. Prin urmare, este mai sensibil la frig decat tine. In calitate de parinte, trebuie sa te asiguri de faptul ca bebelusul este imbracat calduros, fara a exagera, pentru ca scopul principal este sa nu il faci sa transpire.
Chiar si acasa, daca temperatura este scazuta, il poti imbraca cu un body cu maneci lungi, optand pentru o tinuta lejera, cat mai confortabila. In primele saptamani ale nou-nascutului si in lunile urmatoare poti alege pijamale care se inchid la nivelul burticii cu nasturi.
Cel mai bun mod de a-ti da seama daca celui mic ii este prea cald este sa-i atingi ceafa.

Cum ar trebui echipat un nou-nascut pe timp de iarna?

Este important ca bebelusii sa iasa afara pentru a lua aer curat si sa vada lumina zilei, asa ca poti sa iesi afara in fiecare zi la o scurta plimbare cu cel mic. Inainte de a iesi, acopera bine capul copilului cu bonetica, care se leaga sub barbie si ii acopera urechile. Cu toate acestea, daca bebelusul nu este intr-o forma buna, cel mai bine este sa ramai acasa. In plus, mainile si picioarele copiilor se racesc mai repede, asa ca acopera-le bine inainte de a iesi si asigura-te ca sunt mereu calde in timpul plimbarii. Pentru asta, opteaza pentru manusi, sosete si incaltaminte adecvata.

Haine groase pentru un plus de caldura

Pentru a imbraca bine copilul iarna, nu ezita sa alegi mai multe randuri de imbracaminte pentru bebelusi. In acest fel, iti va fi mai usor sa scoti sau sa adaugi haine daca este necesar. Avand in vedere faptul ca bebelusii nu pot face miscari prin care sa se incalzeasca, este vital sa fie bine echipati atunci cand iesiti impreuna la plimbare.

Alege un carucior cu acoperis

De asemenea, daca optezi pentru o plimbare cu caruciorul, poti adauga o patura de lana peste salopeta sau sacul de dormit pentru a-l proteja si mai mult de frig. Cu toate acestea, fata trebuie sa ramana mereu libera, pentru a putea respira bine. In caz de vant, ploaie sau zapada, este util si un acoperis din plastic. Daca iesi cu bebelusul intr-un marsupiu, ideal este sa il pozitionezi cu fata catre tine, pentru ca astfel ii vei tine adapost. Optand pentru aceasta varianta, nu este nevoie sa-i pui o salopeta, ci ai grija ca haina sa nu ii acopere fata. Tinand cont de aceste sfaturi, plimbarile vor fi linistite, iar cel mic se va bucura din plin de portia de aer curat pe care o va lua.
 

Suport clienti Luni - Vineri in intervalul 09:00 - 18:00

0722 443 449 office@bebeprice.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!