Ce trebuie sa stii despre nasterea naturala si operatia de cezariana?

Ce trebuie sa stii despre nasterea naturala si operatia de cezariana?
Foarte multe femei care se pregatesc sa nasca au diverse intrebari cu privire la cum ar trebui sa o faca, daca este sau nu dureros si care este cea mai convenabila varianta – nasterea naturala sau prin cezariana? In ceea ce priveste ultima optiune, intreaga operatie dureaza in medie aproximativ 45 de minute. Medicul face o incizie in abdomen, iar interventia se face sub anestezie locala.

Cum se face o cezariana?

Odata ce pacienta se afla sub anestezie, medicul realizeaza o incizie in abdomenul inferior, peretele abdominal si uter. Bebelusul este apoi extras prin aceasta deschidere, iar cordonul ombilical este taiat.

Care sunt riscurile operatiei de cezariana?

Pentru bebelus, practic, nu exista inconveniente. Pentru mama, totusi, exista anumite riscuri, pentru ca in timpul unei viitoare nasteri, cicatricea se poate deschide. Pe de alta parte, dupa o operatie de cezariana, mama poate fi supusa riscului de a dezvolta diferite infectii sau tromboza, iar timpul pe care trebuie sa il acorde recuperarii este mult mai mare decat dupa o nastere normala.

Este dureroasa operatia de cezariana?

Dupa operatie, s-ar putea sa simti cateva senzatii de durere in zona cicatricii timp de 2-3 zile, dar aceasta va fi ameliorata cu analgezice. Daca durerea persista, anunta medicul care a monitorizat sarcina. Dupa operatie, poti manca si bea ca de obicei, iar alaptarea poate avea loc imediat.
Dupa 1 sau 2 zile, intestinele incep sa functioneze din nou normal. Abdomenul va fi inca putin umflat si este posibil sa ai crampe dureroase. De asemenea, trebuie sa tii cont de faptul ca poate dura intre 4-6 saptamani pentru ca organismul si corpul sa isi poata recapata puterea deplina. Sarcinile fizice grele, cum ar fi aspirarea, spalarea geamurilor si ridicarea obiectelor voluminoase, pun presiune pe rana si cusaturi. Prin urmare, ideal este sa incerci sa eviti activitatea intensa in primele 6 saptamani dupa operatie.

Cezariana sau nastere naturala?

De regula, se recomanda ca mamele sa nasca natural, atunci cand si starea de sanatate o permite. Cu toate acestea exista multe situatii in care operatia de cezariana este mult mai indicata pentru mama si copil. Spre exemplu, operatia de cezariana este recomandata atunci cand cea naturala nu este posibila sau implica prea multe riscuri pentru mama sau copil.

Cand se impune alegerea operatiei de cezariana?

Daca ai trecut recent printr-o operatie grava, alta decat cea care are legatura directa cu sarcina insasi, este indicat sa alegi cezariana. Pe de alta parte, daca in timpul travaliului placenta se afla in fata colului uterin, aceasta optiune este mai recomandata. Nu in ultimul rand, in momentul in care travaliul dureaza prea mult sau copilul nu primeste suficient oxigen, operatia de cezariana este imperios necesara, pentru a salva viata fatului.

Cea mai buna decizie pentru tine, ca mama, dar si pentru copil sta in mainile medicului care ti-a supravegheat sarcina. Asadar, nu ezista sa te adresezi acestuia ori de cate ori simti ca vrei sa afli mai multe informatii despre aceasta procedura.
 

Suport clienti Luni - Vineri in intervalul 09:00 - 18:00

0722 443 449 office@bebeprice.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!