Ce sunt colicii bebelusilor?

Ce sunt colicii bebelusilor?
In calitate de parinti, nu ne dorim nimic mai mult decat sa ne pastram copiii fericiti si sanatosi. Cu toate acestea, in ciuda eforturilor depuse, micutii nostri se confrunta uneori cu disconfort si dureri care pot fi dificil de rezolvat, iar una dintre cele mai frecvente probleme la nou-nascuti este reprezentata de colici. Acest disconfort afecteaza pana la 40% dintre sugari, ceea ce il face sa fie o preocupare semnificativa pentru multi parinti.
 

Intelegerea colicilor

Colicii bebelusului sunt un termen folosit pentru a descrie plansul excesiv si incontrolabil la copiii cu varste cuprinse intre 2 saptamani si 4 luni. Episoadele de plans apar frecvent, adesea la aceeasi ora in fiecare zi, si pot dura pana la cateva ore. Colicile nu sunt o boala si nu provoaca niciun rau pe termen lung, insa problema poate fi epuizanta din punct de vedere emotional si fizic atat pentru copil, cat si pentru parinti. Crampele la nivelul abdomenului provoaca aceasta stare neplacuta bebelusului, de aceea se numesc colici abdominale.
 

Cauzele colicilor

Cauzele sunt inca necunoscute, dar mai multi factori ar putea contribui la aceasta afectiune, iar un posibil motiv este reprezentat de problemele digestive. Sistemul digestiv al bebelusilor este inca in curs de dezvoltare, iar acestia ar putea avea disconfort atunci cand digera laptele matern. Unii bebelusi ar putea fi, de asemenea, intoleranti sau alergici la anumite alimente, ceea ce duce la episoade de colici, iar o alta cauza potentiala este un sistem nervos imatur. Bebelusii care sunt usor suprastimulati ar putea avea probleme in a se linisti, ceea ce duce la plans excesiv, iar lista factorilor continua cu refluxul acid, gazele sau schimbarile de rutina.
 

Simptomele colicilor bebelusului

Cel mai evident simptom al colicilor bebelusului este plansul excesiv, fiind posibil chiar sa planga incontrolabil timp de ore intregi, fara niciun motiv aparent. Episoadele apar, de obicei, la sfarsitul dupa-amiezii sau seara, iar bebelusul ar putea sa isi traga picioarele la piept sau sa isi arcuiasca spatele in timp ce plange. De asemenea, ar putea avea fata rosie, pumnii stransi si ar putea parea agitat sau tensionat. Este esential sa retii ca aceste simptome nu indica nicio problema de sanatate, iar bebelusul va depasi in cele din urma asemenea momente.
 

Incearca o alta tehnica de hranire

Daca alaptezi, incearca sa-ti ajustezi dieta pentru a vedea daca acest lucru ajuta si evita alimentele condimentate, grase sau bogate in lactate care ar putea provoca disconfort. De asemenea, schimba pozitia de alaptare sau foloseste o protectie pentru mameloane pentru a reduce disconfortul. Daca hranesti micutul cu lapte praf, ia in considerare posibilitatea de a trece la o alta marca sau un alt tip.
 

Foloseste tehnici de calmare

Exista mai multe tehnici de linistire pe care le poti folosi pentru calmarea celui mic. Acestea includ infasurarea copilului intr-o patura calda, tinandu-l aproape de piept si leganandu-l usor, dar poti incerca si cu o suzeta.
 

Ofera-i un masaj

Un masaj bland poate ajuta la relaxarea muschilor bebelusului si la ameliorarea disconfortului. Foloseste miscari lente, circulare si aplica o presiune usoara pe burtica, spatele si picioarele sale. In plus, poti incerca sa folosesti uleiuri sau lotiuni speciale pentru cei mici pentru a face masajul mai linistitor.
 

Suport clienti Luni - Vineri in intervalul 09:00 - 18:00

0722 443 449 office@bebeprice.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!