Beneficiile alaptarii. Tot ce trebuie sa stii

Beneficiile alaptarii. Tot ce trebuie sa stii
Stim deja ca laptele matern este cel mai bun aliment pentru bebelusul tau si, daca tinem cont de numeroasele sale beneficii, am putea ajunge la concluzia ca alaptarea are multe avantaje pana la varsta de 6 luni si, desigur, si dupa aceea, daca mama mai poate face acest lucru. Aceasta este cea mai buna metoda de hranire a sugarului, recomandata inclusiv de expertii in nutritie si pediatrie. Asadar, daca vrei sa afli mai multe detalii despre cat de importanta este alaptarea pentru copilul tau, tot ceea ce trebuie sa faci este sa citesti urmatoarele randuri!

Alaptarea, beneficiile pentru copil

Efectele laptelui matern pentru sugari sunt recunoscute pe scara larga inca din cele mai vechi timpuri, pentru ca numai laptele matern poate asigura toate nevoile unui bebelus in primele cateva luni de viata. Altfel spus, acesta asigura nivelul de nutrieti de care are nevoie cel mic inca de la nastere. Mai mult decat atat, alaptarea vine cu un scut imunitar pentru cel mic datorita anticorpilor pe care ii contine si care il protejeaza contra infectiilor.
Pe de alta parte, laptele matern poate preveni aparitia diareei infectioase, precum si probleme de tip ORL sau respiratorii, mai ales daca alaptarea dureaza mai mult de 3 luni. Asadar, iata cat de important este pentru cel mic sa fie hranit corespunzator cu cantitatea de lapte de care are nevoie pentru a fi un copil 100% sanatos.

Pitici mai veseli, plini de viata si sanatosi tun

Inca un aspect important de care trebuie sa tii cont este faptul ca laptele matern are capacitatea de a reduce riscul de alergie si obezitate. Acesta are in compozitie proteine, acizi grasi si minerale, deci, substante adaptate nevoilor copiilor cu varste mici. Pe masura ce procesul continua, sansele ca bebelusul sa dezvolte un sistem imunitar cat mai puternic sunt din ce in ce mai mari. Ce inseamna acest lucru? Copilul tau va face fata mult mai bine la raceli si alte amenintari exterioare.
Foarte multe femei se opresc din alaptare inainte de cele sase luni, ceea ce inseamna ca durata este destul de scurta, tocmai in ideea de a reveni cat mai repede la munca. Cu toate acestea, majoritatea medicilor s-au pus de acord cu ideea ca este cel mai indicat ca fiecare copil sa aiba parte de un proces de alaptare cat mai indelungat.

Beneficii sunt si pentru mama

Si cum totul in viata este, in cele din urma, win-win, alaptarea este vitala si pentru bunastarea fizica a mamei. Pe termen lung, alaptarea reduce riscul de cancer mamar si ovarian inainte de menopauza si are capacitatea de a scadea riscul de osteoporoza. Asadar, daca vrei sa ai parte de o viata cat mai linistita cu bebelusul tau, da-i ceea ce are nevoie prin intermediul alaptarii. Odata ce piticul va creste, se vor vedea si rezultatele acestui proces chiar in starea sa de sanatate! Fie ca esti mamica sau nu, te asteptam la Bebeprice cu produse de inalta calitate care nu trebuie sa lipseasca din arsenalul tau!
 

Suport clienti Luni - Vineri in intervalul 09:00 - 18:00

0722 443 449 office@bebeprice.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!